Wat doet een lasser?

Bij Echt Snel hebben het hele jaar door een groot aantal vacatures in de techniek beschikbaar. Een van de mogelijke functies die je hierin kunt vervullen is die van lasser. Maar wat doe je als lasser nou eigenlijk precies? En hoe word je nou zo’n lasser? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat is een lasser?

Als lasser hou je je specifiek bezig met het verbinden van metalen onderdelen. Hiermee ben je als lasser dé specialist in het creëren van constructies van RVS, aluminium en andere metaalsoorten. Dit doe je met behulp van een lasapparaat, waarmee je de te verbinden metalen tot zeer hoge temperaturen verhit. Om de constructies tot stand te brengen, kun je als lasser verschillende lastechnieken hanteren. Welke techniek je wanneer hanteert, hangt af van het materiaal en de constructie waar je mee gaat werken.

Wat doet een lasser?

Een lasser verhit en verbindt metalen. Daarnaast heeft een lasser aantal andere verantwoordelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je als lasser technische tekeningen kunt lezen en begrijpen, je eigen gereedschap selecteert en onderhoudt. Overige taken van een lasser zijn zagen, slijpen en boren. Bovendien is het van groot belang dat je altijd veilig te werk gaat. Je zorgt er als lasser dus voor dat je te allen tijde op de hoogte bent van de veiligheidsnormen die voor jou van toepassing zijn.

Over het algemeen hou je je als lasser bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het verbinden van metalen

  • Het schetsen van constructies

  • Het begrijpen van technische tekeningen

  • Gereedschappen selecteren

  • Gereedschappen onderhouden

  • Het onderhouden van gereedschap

  • Ondersteunende taken als zagen, slijpen, boren en vijlen

  • Het controleren van de veiligheid

Waar kun je als lasser werken?

De meeste lassers werken op werkplaatsen of op een bouwlocatie zelf. Hierbij kun je bij verschillende typen bedrijven terechtkomen – lassers zijn immers te vinden in de gehele technische industrie. Of je nu aan de slag wil bij een metaalbewerkingsbedrijf, in de machinebouw, scheepsbouw of in de offshore sector; als lasser kun je overal aan het werk. Meestal kom je terecht in een groot en divers team waarin je samenwerkt met verschillende specialisten.

Wat verdien je als lasser?

Het salaris ligt tussen de €1.900,- en €3.100,- bruto per maand, afhankelijk van je niveau, opleiding en ervaring.

Wil je meer informatie ontvangen over de vacatures bij Echt Snel?
Neem dan contact met ons op!