Rigger vacatures

Bij Echt Snel zijn wij regelmatig op zoek naar riggers voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Wat is dat, een rigger?
Als rigger ben je verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het verticaal transport: het aanslaan en begeleiden van de last.
Een andere, veel gebruikte naam voor rigger is dan ook hijsbegeleider.

Wat is een rigger?

Vaak krijgen wij de vraag: wat doet een rigger eigenlijk? Tijdens het werken als rigger begeleid je te allen tijde de kraanmachinist bij het verplaatsen van de last van A naar B. Je zorgt er voor dat de last op de juiste manier, met de juiste hijsmaterialen verplaatst wordt. Ook help je met het op- en afbouwen van de kraan en het onderhoud van de verschillende hijsonderdelen. In het kort hou je je tijdens het werken als rigger met de volgende werkzaamheden bezig:

– Het communiceren met de kraanmachinist
– Het eventueel opstellen van hijsplannen
– Het selecteren van het juiste hijsmateriaal
– Het waken over de veiligheid
– Het losmaken van lasten
– Het aanslaan van lasten

 

Rigger opleiding en cursus 

Het werken als rigger is een verantwoordelijke klus, waarbij veiligheid centraal staat. Om de hijsbegeleiding op een juiste én veilige manier uit te kunnen voeren, kun je een rigger opleiding volgen. Tijdens deze opleiding (TCVT/W8-04), leer je de fijne kneepjes van het vak en word je klaargestoomd voor het werken als rigger.

De rigger opleiding richt zich onder andere op de volgende onderdelen:

– Arbo wet- en regelgeving
– Veiligheid
– Werkvoorbereiding
– Hijsgereedschap en hijsmiddelen
– Aanslaan van lasten
– Communicatie met de kraanmachinist
De rigger cursus duurt vier dagen en zal worden afgesloten met een examen. Dit examen neemt één dag in beslag.

Rigger gezocht: welke competenties zoeken we?

Zoals gezegd, is het werken als rigger een verantwoordelijke taak, waarbij veiligheid een grote rol speelt. Als rigger is het dus belangrijk dat je in kunt schatten wat er op welk moment vereist is en waar potentieel gevaarlijke situaties zich kunnen voordoen. Maar hijsbegeleiding is voor een groot deel ook teamwerk. Uiteraard communiceer je veel en vaak met de kraanmachinist, maar je hebt ook contact met de rest van het team. Communicatieve vaardigheden zijn daarom essentieel en het is belangrijk dat jij je goed voelt bij het werken in een team. Wanneer het nodig is, dien je als hijsbegeleider ook zelfstandig te kunnen werken en je eigen beslissingen te kunnen nemen.

Een rigger heeft de volgende competenties:
– Verantwoordelijkheidsgevoel
– Herkennen van potentieel gevaarlijke situaties
– Communicatieve vaardigheden
– Werken volgens wet- en regelgeving
– Zelfstandig kunnen werken en beslissingen kunnen nemen
– Teamplayer
– Inzicht, waakzaamheid en helicopterview

Rigger vacatures: van bouw- tot offshore rigger

Echt Snel heeft regelmatig rigger vacatures in verschillende sectoren.
Het werk is voornamelijk projectmatig. Als rigger ben je actief in o.a. de volgende sectoren:

– Scheepsbouw/scheepvaart
– Bouw
– Offshore-industrie
– Haven/logistiek
– Petrochemie

Rigger inhuren via Echt Snel

Ben je als bedrijf in een van bovenstaande sectoren op zoek naar een rigger? Ook dan kunnen we je bij Echt Snel verder helpen! Met onze jarenlange ervaring in de branche hebben wij een uitgebreid netwerk van professionals opgebouwd die klaar staan om aan de slag te gaan. Wij zorgen voor een vlotte en efficiënte afhandeling van jouw opdrachten met de rigger die jij zoekt. Wil jij een rigger inhuren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Echt Snel biedt? Neem dan even contact met ons op, dan helpen we je graag verder.