Industriële reiniging bij Echt Snel

Ben jij een echte aanpakker en word je blij van een glimmend schone vloer in een opgeruimde omgeving? Dan is het werken in de industriële reiniging echt iets voor jou! Voor meerdere opdrachtgevers in het noorden van het land zijn wij op zoek naar gemotiveerde schoonmaakmedewerkers in de industriële sector. Maar wat is industriële reiniging eigenlijk? In hoeverre verschilt het van normaal schoonmaakwerk en wat heb je nodig om aan de slag te gaan als industrieel reiniger? We leggen het je graag uit!

Wat is industriële reiniging?

Wanneer je aan de slag gaat in de industriële reiniging, hou je je bezig met alle schoonmaakactiviteiten die binnen de industrie vallen. Om meerdere redenen is hygiëne binnen de industriële sector van groot belang. Allereerst dienen alle werkzaamheden natuurlijk goed en veilig uitgevoerd te kunnen worden, maar ook voor de levensduur van machines is het belangrijk dat deze regelmatig gereinigd worden. Hierom ben je er als industrieel reiniger verantwoordelijk voor dat alle gebouwen, machines, leidingen en ander materieel er weer spic en span uit komen te zien. Voorbeelden van werkzaamheden waar je je bij het werken in de industriële reiniging mee bezighoudt zijn:

  • Het reinigen van vloeren

  • Het desinfecteren en reinigen van ruimtes en bijbehorende muren

  • Heit reinigen van leidingen

  • Het reinigen van machines en ander materieel

  • Het schoonmaken van containers

Competenties voor industriële reiniging

Het werken in de industriële reiniging kan een hoop verschillende schoonmaakwerkzaamheden omvatten. Heb jij al ervaring in het werken in de industriële sector? Dan zullen de meeste van deze werkzaamheden voor jou waarschijnlijk niet nieuw zijn. Betekent dat dat je zonder de juiste ervaring niet aan de slag kunt als industrieel reiniger? Absoluut niet! Bij Echt Snel hebben we verschillende mogelijkheden tot opleiding in de industriële reiniging. Zolang je niet bang bent om ‘vies werk’ te verrichten en de handen uit de mouwen te steken, zijn er – met of zonder ervaring – volop mogelijkheden!

Zoals gezegd, is hygiëne binnen de industriële sector om meerdere redenen van groot belang. Het werken als industrieel reiniger is dan ook een verantwoordelijke taak. Samen met jouw collega’s dien jij ervoor te zorgen dat de opdrachtgever zijn of haar werk in een schone werkomgeving kan uitvoeren. Een verantwoordelijke taak, waarbij betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van groot belang zijn.

Gezien het feit dat de industriële zoveel verschillende werkzaamheden kan omvatten, is het belangrijk dat je hier voldoende structuur in weet aan te brengen. Hierdoor kun je voor jezelf goed inschatten hoe lang alles gaat duren en heb je duidelijk voor ogen wat er allemaal niet goed gebeuren. Dit zorgt niet alleen voor duidelijk voor jou en je collega’s, maar ook voor de klant.

Echt Snel: industriële reiniging

Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan in de industriële reiniging? Dan ben je bij Echt Snel aan het goede adres. We hebben bij Echt Snel doorlopend verschillende soorten vacatures in de industriële reiniging beschikbaar. Of je wel of geen ervaring hebt in het vak van industrieel reinigen, maakt hierbij niet uit. Heb je al een verleden in de schoonmaakbranche? Dan houden we hier rekening mee in het uitzoeken van jouw werkplek en de bijbehorende werkzaamheden. 

Voor het werken in de industriële reiniging is geen specifieke opleiding vereist. In de meeste gevallen worden de fijne kneepjes van het schoonmaakvak op de werkplek zelf bijgebracht. Wel dien je in het bezit te zijn van een VCA-certificaat. Heb je deze nog niet? Dan is deze via Echt Snel te behalen.